Carrot cake cupcakes met cream cheese toef

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Carrot Cake
  • 80 ml water
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 150 ml plantaardige olie
  • 150 gram geraspte wortel
  • Muffin/cupcake bakvorm (standaard)
  • 12 baking cups
  • 125 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 125 ml water
  • 150 gram ongezouten (room)boter
  • 200 gram monchou
  • Spuitzak met spuitmondje
  • FunCakes fondant groen en oranje

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 500 gram mix met 80 ml water, 3 eieren, 150 ml plantaardige olie en 150 gram geraspte wortel. Voeg naar wens (ca. 25 gram) gehakte walnoten en/of (ca. 40 gram) gewelde rozijnen toe. Mix het beslag rustig in 5 minuten door elkaar en vul vervolgens de baking cups tot circa de helft met het beslag. Bak de cupcakes in ca. 25 minuten gaar.

Vermeng met een garde 125 gram botercrème mix met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 150 gram boter in ca. 5 minuut zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog ca. 10 minuten tot een gladde crème. Voeg als de botercrème klaar is de monchou toe en mix deze goed door de botercrème.

Vul een spuitzak met de cream cheese, spuit een mooie toef op je cupcake en decoreer het geheel met een van fondant gemaakt worteltje.

Aantal cupcakes:
12 cupcakes