Brownierol

Benodigdheden:

  • 640 gram FunCakes Mix voor Brownies
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Bake Release Spray 200ml
  • FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • FunCakes Smaakpasta – Aardbei Friszuur
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Pink
  • FunCakes strooisel Mini Hartjes – Roze/Wit/Rood
  • 3 eieren
  • 320 gram ongezouten roomboter
  • 335 ml water
  • Wilton Cookie Pan (33x24cm)
  • Wilton Comfort Grip Spatula Hoek
  • Vershoudfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 200 gram Mix voor Botercrème en 640 gram Mix voor Brownies aan volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor botercrème en brownies.

Vet de bakvorm in met Cake Release en leg een vel bakpapier neer. Vul hierna de pan met het browniebeslag en strijk de bovenkant glad. Bak de plak in 25-30 minuten gaar. Houd hem in de gaten, want dit kan per oven verschillen! Je kunt checken of de brownie gaar is door er tussentijds even met een satéprikker in te prikken.

Snijd de hoekjes van de brownie eraf zodat je een rechte plak krijgt. Laat de cake even afkoelen. Breng ondertussen de botercrème op smaak met de aardbeipasta en kleur hem roze met de kleurstof.
Smeer een laag botercrème over de hele vlakte van de brownie en rol de cake daarna voorzichtig op. Verpak de rol stevig in vershoudfolie en leg minimaal 2 uur in de koelkast zodat de botercrème mooi kan opstijven.

Strooi als laatste flink wat suikerbakkerspoeder en mini-hartjes over de rol.

Tip: Je kan de rol eventueel ook van (choco)biscuit maken.