Boerderijtaart

Benodigdheden:

  • 800 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 400 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Smaakstof -Vanille
  • FunCakes Smaakstof -Banaan
  • FunCakes Smaakstof -Bubble Gum
  • 1 kilo FunCakes Rolfondant Bright White
  • 500 gram FunCakes Rolfondant Pretty Pink
  • 150 gram FunCakes Rolfondant Maroon Brown
  • 250 gram FunCakes Rolfondant Raven Black
  • 250 gram FunCakes Rolfondant Elegant Ivory
  • 300 gram FunCakes Rolfondant Spring Green
  • Stukje FunCakes Rolfondant Fire Red
  • Stukje FunCakes Rolfondant Hot Pink
  • Stukje FunCakes Rolfondant Mellow Yellow
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Black
  • Wilton Piping Gel
  • Eetbare lijm, bijvoorbeeld van Rainbow Dust
  • 12 eieren
  • 480 ml water
  • 500 gram zachte ongezouten roomboter
  • Extra diepe bakvorm, Ø25 cm x 10 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Extra diepe bakvorm, Ø20 cm x 10 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Extra diepe bakvorm, Ø15 cm x 10 cm, bijvoorbeeld van PME
  • FunCakes Cake Drum Ø25 cm
  • FunCakes Taartkarton zilver/goud Ø20 cm
  • Wilton Bamboo Dowel Rods
  • Wilton Comfort Grip Spatula
  • Smoothers, bijvoorbeeld van JEM
  • Wilton Perfect Height Rolling Pin
  • Wilton Wide Glide Rolling Pin
  • Wilton Bake Easy Non-Stick Spray
  • Balltool, bijvoorbeeld van PME
  • Knife/scriber tool, bijvoorbeeld van FMM
  • Taartzaag
  • Taartrooster
  • Kwastjes
  • Medium Lelieplunger, bijvoorbeeld van PME
  • Grote Lelieplunger, bijvoorbeeld van PME
  • Blaadjesuitstekers, bijvoorbeeld van PME
  • Cutting Wheel, bijvoorbeeld van PME
  • Extra: schaaltjes, ronde uitstekertjes van 2, 1 ½ en 1 cm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°). Maak de 400 gram Mix voor Botercrème en de 400 gram Mix voor Biscuit zoals aangegeven op de verpakking of volgens de basisrecepten voor botercrème en biscuit.

Spray grootste bakvorm in met bakspray, vul deze met de helft van het beslag en bak deze gedurende 40-45 minuten. Laat de biscuit na het bakken afkoelen op een taartrooster. Maak nu de resterende 400 gram Mix voor Biscuit klaar en vul de andere twee ingevette bakvormen ermee. Bak deze biscuits in 30-35 minuten gaar en laat wederom afkoelen op een taartrooster.

Verdeel de botercrème in drie porties en breng op smaak met de banaan-, vanille- en bubble gumsmaakstof. Snijd alle drie de biscuits twee keer door en vul elke biscuit met een van de op smaak gebrachte botercrème. Smeer ze alle drie af met de vanillebotercrème. Om genoeg vanillebotercrème over te houden om alle taarten mee af te smeren, kun je dus het beste de kleinste taart vullen met de vanillebotercrème. Zet de taarten een uur in de koelkast zodat de botercrème kan opstijven. Knip ondertussen alvast het zilver-goudkarton op maat (15 cm).

Kneed de witte fondant goed door, rol uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad en bekleed hiermee de taarten van 15 en 25 cm. Gebruik de smoothers om de zijkanten strak af te werken.

Rol een stuk zwart fondant uit, snijd hier met het cutting wheel koeienvlekken uit en plak ze op de grootste taart. Rol een stukje roze fondant uit en snijd hier een koeiensnuit uit, plak deze op de taart en duw er voorzichtig de balltool in om neusgaten te creëren. Steek met een blaadjesuitsteker van mediumgrootte twee vormpjes uit, dit wordt de binnenkant van de oren. Rol een stukje wit fondant uit en steek twee hiermee twee grote blaadjes uit, plak de roze mediumblaadjes er in en bevestig ze tegen de taart. Maak van een klein stukje zwart fondant haartjes. Voor de oogjes gebruik je wit en zwart fondant, net als voor de wimpers. Plak ook dit tegen de taart. Rol een stukje rood fondant uit, snijd hier een langwerpig lapje van, doe wat lijm in het midden, vouw de buitenkanten naar het midden en knijp met je vingers voorzichtig samen. Wikkel hierna nog een klein strookje rood fondant dwars over de strik bevestig de strik boven het haar. Als laatste maak je een label voor in het oor, schrijf hier met de zwarte stift een nummer op. Zet de taart in de koelkast.

Rol het ivoor gekleurde fondant dun uit, snijd met het cutting wheel een ovaal uit en plak dit op de witte 15 cm taart, dit wordt het gezichtje. Maak met het cutting wheel een mond en met de balltool neusgaten. Steek ook twee keer de grote lelie uit. Rol een stukje roze fondant dun uit en steek hier twee keer de medium lelie uit, plak deze tegen de grote lelies aan. Plak de oren schuin boven op het hoofd. Maak van roze fondant ook een tongetje. Van een stukje wit, groen en zwart fondant en de ronde uitstekertjes maak je de ogen en de wimpers. Maak van de Hot Pink-fondant weer een strik zoals je ook met het rode fondant gedaan hebt. Maak de krullen van het schaap door steeds een sliert ivoorfondant te rollen, en om te buigen. Zorg dat ze iets opgedroogd zijn voor je ze op de taart plakt. Zet ook deze taart tot verder gebruik in de koelkast.

Tot slot gaan we aan de slag met het varken. Kneed het roze fondant goed door, rol het uit en bekleed hiermee de 20 cm taart. Pak weer de medium blaadjesuitsteker erbij om van het roze dat je over de oortjes te maken. Maak van hetzelfde roze fondant de neus, duw ook hier weer neusgaten in met de balltool. Gebruik het laatste beetje roze fondant om een krulstaartje te maken. Plak dit op de taart. Voor de binnenkant van de oortjes gebruik je de kleine blaadjesuitsteker en een stukje ivoorfondant. Rol nu het bruine fondant uit, maak met behulp van cutting wheel moddervlekken en plak dit op de taart. Als laatste maak je van zwart fondant oogjes en wenkbrauwen.

Smeer de drum in met piping gel en bekleed met de groene fondant. Stapel de taarten op elkaar zoals beschreven in dit basisrecept. Gebruik eventueel wat piping gel tussen de lagen om te voorkomen dat ze gaan schuiven. Zet de taart tot verder gebruik in de koelkast.