Blauwe bossen tulbandjes

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Special Edition Mix voor Moscovische Tulband
  • 4½ ei (circa 225 gram)
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 600 gram blauwe bessen
  • Mini tulband vormpjes bijvoorbeeld van Wilton
  • Cake release of bakspray
  • Afkoelrooster
  • FunCakes amandelschaafsel
  • FunCakes smaakstof bosbes
  • 1 eetlepel FunCakes Suikerbakkerspoeder

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C). Vet de bakvorm in met cake release. Smelt 125 gram boter en laat deze afkoelen. Meng 250 gram mix en 4½ ei op de hoogste stand in 8 minuten tot een luchtig beslag. Spatel de gesmolten boter voorzichtig door het beslag totdat de massa goed door elkaar zit. Roer 450 gram blauwe bessen door de mix. Vul de vormen met het beslag en bak de tulbandjes in circa 35 minuten gaar. Stort ze meteen na het bakken op een het rooster en laat afkoelen.

Doe een flinke eetlepel bosbes smaakstof in een bakje en leng dit aan met een beetje water. Roer er een eetlepel suikerbakkerspoeder door. Laat dit glazuur met een theelepel over de mini taartjes druipen en garneer met wat blauwe besjes, geschaafde amandelen en bestrooi met suikerbakkerspoeder.