Waar ben je naar op zoek?
swirl_header_content-over-visual_vertical
swirl_header_content-over-visual_horizontal

Bladerdeeggebakjes met gele room

Heb jij zin in iets lekkers? Wat dacht je dan van deze bladerdeeggebakjes? Ze zijn zo simpel om te maken en ook nog eens enorm lekker.

Swirl top
15 min. bereiden
25 min. bakken
15 min. wachten
10 - 15 personen

Wat heb je nodig voor jouw bladerdeeggebakjes met gele room:

Ingrediënten

  • 300 g FunCakes Mix voor Banketbakkersroom
  • 750 ml water
  • 1 pak kant en klare bladerdeeg

Benodigdheden

  • FunCakes Wegwerp Spuitzakken
  • Wilton Spuitmondje #1M Open Star
Swirl top

Recept van Bladerdeeggebakjes met gele room

1

Verwarm de oven voor 200°C (heteluchtoven 180°C).

2

Maak 300 gram FunCakes Mix voor Banketbakkersroom zoals aangegeven wordt op de verpakking en laat dit opstijven.

3

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd deze in vierkantjes van circa 8 bij 8 cm.

Tip! Reepjes bladerdeeg die je eventueel overhoudt, kun je op elkaar leggen en voorzichtig uitrollen voor een nieuw gebakje.

4

Plaats spuitmond #1M in een spuitzak en vul deze met de banketbakkersroom. Spuit in het midden van de plakjes bladerdeeg een toef banketbakkersroom. Laat de room op het bladerdeeg minimaal 1 uur bij kamertemperatuur rusten.

5

Sprenkel naar wens vlak voor het bakken wat grove (parel)suiker over de gebakjes heen en bak de gebakjes in circa 20-25 minuten goudgeel.

Nog heel even wachten voordat je kunt genieten van jouw gebak. Vergeet je creatie niet te delen via: #funcakesbyme

Vergelijkbare recepten