Back to school-koekjes

Benodigdheden:

  • 500 g FunCakes Mix voor koekjes
  • 500 g FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 15 g FunCakes Eiwitpoeder
  • FunCakes FunColours Paste Food Colour Set/8
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Black
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Red
  • Diverse FunCakes suikerdecoraties
  • 1 ei
  • 150 g zachte ongezouten roomboter
  • 60 ml water
  • FunCakes wegwerpspuitzakken – 30 cm
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Wilton 101 Cookie Cutter Set
  • Wilton -Wide Glide- rolstok
  • Wilton Icing Bag Ties
  • Meerdere Wilton spuitmondjes #2
  • Meerdere Wilton adaptors
  • Wilton bakpapier
  • PME Scriber Needle tool
  • Diverse schaaltjes om te kleuren
  • Natte theedoek
  • Plastic folie

Bereidinsgwijze:
Maak de Mix voor Cookies zoals aangegeven op de verpakking, verpak het in plastic folie en laat het minimaal een uur in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Bestrooi je werkblad met Magic Roll-Out Powder en kneed het deeg uit de koelkast weer soepel. Rol het uit tot een dikte van ongeveer 2 mm en steek met de cookie cutter set diverse vormen naar keuze uit. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin. Laat plat afkoelen op het aanrecht.

Doe de 500 gram suikerbakkerspoeder, 15 gram eiwitpoeder en 60 ml water in een mengkom en mix dit 8 minuten op de laagste snelheid met de platte haak tot een witte stijve massa. Verdeel dit over net zoveel schaaltjes als je kleuren wilt maken. Verdun in elk schaaltje de icing met wat water tot yoghurtdikte en geef het de kleur van jouw keuze. Voeg druppelsgewijs wat water toe om de juiste consistentie te behouden. Als je de icing niet direct gebruikt, leg dan altijd een natte theedoek over de schaaltjes om te voorkomen dat de icing uitdroogt.

Doe de adaptors in de spuitzakken en zet spuitmondje #2 er op. Duw een stukje van de spuitzak in de adaptor (tegen het lekken) en vul ze met de gekleurde icing.
Spuit langs de rand van de koekjes voorzichtig een lijn met de icing en vul hierna de binnenkant in. Met behulp van de needle tool duw je de icing goed in alle hoekjes voor een mooi strak geheel. Laat dit minimaal een paar uur drogen voordat je met wat icing de suikerdecoraties er op plakt en met de stiften details toevoegt.