Waar ben je naar op zoek?

Arabische Gom

Arabische gom is volledig plantaardig en kan worden gebruik als stabilisator en bindmiddel. Bij het bakken wordt het met name gebruikt om de textuur van producten te stabiliseren, de viscositeit van vloeistoffen te verhogen en baksels te laten rijzen. Arabische Gom geeft een zachte structuur en wordt daarom ook veel gebruikt bij het maken van snoep, ijs, aroma’s, zoetstoffen en meer. Ook kan het worden gebruikt voor het toevoegen van glans aan bepaalde voedingsmiddelen, het coaten van voedingsmiddelen of het tegengaan van kristallisatie van suiker. Arabische gom is kleur- en smaakloos.

Arabische Gom

Verdikkingsmiddel: E414.

Koel en droog bewaren, 8-20°C.

Voedingswaarden per 100g

Energie8 kJ / 2 kcal
Vet0 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers0 g
Eiwitten2,5 g
Zout0 g
  • 50 g (F54485)

Andere producten

Arabische Gom is een natuurlijk product en bevat geen dierlijke ingrediënten.