Zomerse chocolade frambozentaart

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes mix voor Chocolade Biscuit
  • 5 eieren (circa 240 gram)
  • 55 ml water
  • bakvorm rond 25 cm
  • taartzaag
  • 1 liter ongeklopte slagroom
  • 6 eetlepels FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 1 bakje frambozen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix, de eieren en het water en klop het beslag op de hoogste snelheid in 7-8 minuten op, mix het daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid.

Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) met het beslag en bak de taart in 35-40 minuten gaar. Direct na het bakken uit het bakblik halen en laten uitdampen op een rooster.

Klop 1 liter slagroom samen met 6 eetlepels suikerbakkerspoeder stijf. Snij de taart in 3 lagen. Strijk de eerste laag af met slagroom. Doe hier de frambozen op en daarna de plak taart.

Herhaal dit voor de 2e laag en doe de deksel erop. Bestrijk de buitenkant van de taart geheel met slagroom, versier met toefen, frambozen en geschaafde pure chocolade.

Aantal taartpunten:
10-12 stuks.