Witte Chocolademousse Tartelettes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Tartelettes
  • FunCakes Bakspray
  • 30 gram FunCakes pure chocolade melts
  • 100 gram FunCakes witte chocolade melts
  • FunCakes Fineliner spuitzakken
  • FunCakes Wegwerp Spuitzak 41 cm
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 25 ml water
  • 200 gram zachte ongezouten roomboter
  • 160 gram witte chocolademousse, bijvoorbeeld van Callebaut
  • Bakring 6-7 cm, bijvoorbeeld van Patisse (10x)
  • Wilton Rolstok
  • Wilton bakpapier
  • Wilton spuitmondje #1M
  • Bak kwast
  • Bloem om op uit te rollen
  • Gehakte pistachenootjes
  • Frambozen
  • After eight chocolade
  • Blaadjes munt
  • Scherp mes

Bereidingswijze:
Kneed 500 gram Mix voor Tartelettes, 200 gram boter, 1 ei en 25 ml water tot een deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en plaats in de koelkast voor 1 uur. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Kneed het deeg door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 3 mm dikte. Spray de ringen in met de bakspray. Steek rondjes uit met de bakringen en zet ze op de bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd met een scherp mes repen deeg van circa 2 cm breed met de lengte van de bakring uit. Leg de reep deeg rond de binnenkant van de bakring op het plakje deeg en zorg dat het goed aansluit. Bak de tartelettes in ca. 15 min gaar en lichtbruin en laat ze in de vormpjes afkoelen.

Bereid ondertussen de witte chocolademousse volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat opstijven in de koelkast.

Smelt de witte chocolade in de magnetron en smeer hiermee de binnenkant en de rand van de tartelettes mee in. Dip de randjes in de gehakte pistachenootjes en plaats ze in de koelkast om te stijven. Het chocolade laagje zorgt ervoor dat je deeg niet sompig wordt na het vullen.

Doe de chocolademousse in een spuitzak met spuitmondje 1M en spuit mooie royale toeven in de tartelettes. Smelt de pure chocolade in de magnetron en doe dit met het meegeleverde spuitmondje in de fineliner. Drizzle de chocolade over de toef. Decoreer de toeven met de after eight chocolade, frambozen en blaadjes munt.

Aantal tartelettes:
circa 10 stuks.