Whoopie pies met bavarois

Benodigdheden:

  • 300 gram bloem
  • 75 gram ongezoet cacaopoeder
  • 1,5 theelepel FunCakes bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 120 gram boter
  • 230 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml melk
  • 300 ml slagroom
  • 150 gram FunCakes mix voor Bavarois banaan
  • 300 ml water
  • 200 gram FunCakes chocolade melts puur
  • FunCakes marsepeinen rozen
  • FunCakes musketzaad roze

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 150°C). Meng alle droge ingrediënten en zet deze apart. Meng, met de mixer, de boter en basterdsuiker tot een luchtig geheel. Voeg het ei en vanille extract toe en mix nog een paar minuten tot een luchtig geheel. Voeg nu, om en om, een beetje melk en de droge ingrediënten toe tot alles goed gemengd is.

Spuit het mengsel in kleine rondjes op een vel bakpapier. Bak de whoopies 10 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.

Klop de slagroom lobbig. Meng de mix met het water en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de slagroom. Spuit een toef tussen twee whoopies.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Smeer een beetje gesmolten chocolade op de bovenkant van de whoopie en decoreer het af met een marsepeinen roos en roze musketzaad.

Aantal whoopie pies:
30 stuks.