Vrolijke mini-driptaartjes

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 250 gram zachte ongezouten roomboter
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 1 pot FunCakes Dip ‘n Drip – Wit
  • 1 pot FunCakes Dip ‘n Drip – Roze
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Geel
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Oranje
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Baby blauw
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Paars
  • FunCakes Smaakpaste – Citroen
  • 4 eieren
  • 225 ml water
  • Lemoncurd
  • FunCakes wegwerpspuitzakken 30 cm
  • 3 extra diepe (10 cm) ronde bakvormen van Ø10 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Wilton Cake Release
  • Wilton taartrooster
  • Wilton taartzaag
  • Wilton draaiplateau
  • Wilton paletmes hoek 22 cm
  • Side scraper, bijvoorbeeld van PME
  • Om te decoreren: macarons, schuimpjes, paaseitjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 200 gram Mix voor Botercrème en 250 gram Mix voor Biscuit aan volgens de aanwijzingen op de verpakking of in het basisrecept voor botercrème of biscuit. Vet de bakvormen in met Cake Release en verdeel het biscuitbeslag over de pannen. Bak de biscuits gedurende 30-35 minuten. Stort ze daarna op een taartrooster om af te laten koelen.

Breng dan de botercrème op smaak met de citroen smaakpasta. Snijd alle biscuits drie keer door, vul ze met een dun laagje citroenbotercrème en lemoncurd en stapel weer op elkaar. Verdeel de rest van de botercrème over drie schaaltjes en kleur in de gewenste kleur. Smeer de biscuits rondom af met een flinke laag gekleurde botercrème met behulp van de turntable en de side scraper en zet ze in de koelkast zodat de botercrème kan opstijven.

Verdeel de witte Dip ’n Drip in twee porties en kleur lichtblauw en lichtgroen, vul een derde bakje met de roze dip ’n drip. Verwam kort in de magnetron en vul daarna drie spuitzakken met de drips. Knip een klein puntje van de spuitzakken en laat langs de rand van de taartjes naar beneden glijden. Vul daarna ook de bovenkant van de taartjes op met Dip ’n Drip en smeer af met een paletmesje. Decoreer tot slot met macarons, schuimpjes en paaseitjes. Wil je de macarons en schuipmjes ook zelf maken? Kijk hier voor een macaronrecept en hier voor een schuimpjesrecept.

Aantal taartjes: 3