Tulbandstol

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Rozijnenbrood
  • FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 125 gram FunCakes Amandelspijs in kleine blokjes gesneden
  • 150 gram FunCakes Dip ’n Drip wit
  • 60 gram FunCakes Rolfondant Forest Green
  • 25 gram FunCakes Rolfondant Fire Red
  • FunCakes eetbare lijm
  • 120 ml water
  • 7 gram gedroogde gist
  • 10 gram zachte boter
  • 150 gram gewelde rozijnen
  • FunCakes wegwerpspuitzakken 30 cm
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder om te bestuiven
  • Wilton Fancy Ring Mold Pan ø 25 cm
  • Wilton Cake Release
  • Wilton Perfect Height Rolling Pin
  • Holly leaf plunger uitstekers, bijvoorbeeld van PME
  • Plastic folie

Bereidingswijze:
Laat de rozijnen in warm water wellen en droog ze daarna goed af tussen een theedoek. Doe de 250 gram Mix voor Rozijnenbrood, 120 ml water, 7 gram gist en 10 gram boter in een mengkom en mix dit met de deeghaak in 8 minuten tot een soepel deeg. Kneed hier handmatig de rozijnen en de stukjes amandelspijs doorheen. Leg de bal deeg terug in de kom, dek af met plastic folie en laat 25 minuten rijzen op een warme plek. Bestuif je werkblad met wat Magic Roll-Out Powder, duw het lucht uit het deeg en rol er een dikke worst van. Vet de tulbandvorm in met Cake Release en leg de deegrol hier in. Dek af en laat 50 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Bak de tulbandstol in 20-25 minuten goudgeel en laat hem uit de vorm afkoelen. Smelt de Dip ’n Drip even in de magnetron, doe het vervolgens in een spuitzak en laat het over de rand van de tulband glijden. Bestrooi hierna met suikerbakkerspoeder. Kneed het fondant goed door, rol het uit en steek naar wens het gewenste aantal holly leafs uit. Van het rode fondant draai je kleine balletjes. Leg de blaadjes op de tulband en plak de rode besjes vast met wat eetbare lijm.