Thumbprint koekjes met lemon-meringue drizzle

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Tartelettes
  • FunCakes Fruity Spread – Framboos
  • FunCakes Fruity Spread – Citroen
  • FunCakes Smaakpasta – Lemon Meringue Pie
  • 200 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 1 geklutst ei om af te smeren
  • 25 ml water
  • FunCakes wegwerpspuitzakken 30 cm
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Wilton bakpapier
  • Patisse Houten Kwastje -1,5cm-
  • Plastic folie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Maak de Mix voor Tartelettes zoals aangegeven op de verpakking. Verpak het deeg in plastic folie en laat het een uur rusten in de koelkast. Maak daarna balletjes van ongeveer 5 cm doorsnee en duw ze op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad plat tot een dikte van ongeveer 1 cm. Maak vervolgens met je duim een kuiltje in het midden van elk koekje. Vul twee spuitzakken met de citroen en de frambozen fruity spread en vul de helft van de kuiltjes met de ene smaak en de andere helft met de ander.
Bestrijk de koekjes met het geklutste ei en bak ze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken volledig afkoelen. Vul vervolgens een spuitzak met wat Lemon Merinque smaakpasta, knip er een heel klein puntje af en drizzle dit over de koekjes.

Aantal:
25 koekjes