Taarten stapelen

Werkwijze:
Vul en bekleed de te stapelen taarten. Zorg ervoor dat alle taarten op een taartkarton staan. Deze kartons zijn geschikt voor een taart t/m 3 lagen. Ga je meerdere en grotere taarten stapelen dan gebruik je cakeboards of drums. Dit in verband met het gewicht.

Zet de onderste taart op een drum die groter is dan de taart. Steek hier houten dowels in en knip ze met een scherpe en schone snoeischaar af op dezelfde hoogte als de taart. Deze dowels zijn geschikt voor stapels t/m 3 lagen. Ga je hoger en groter stapelen, gebruik dan holle witte plastic dowels die je eveneens op maat knipt. Voor een taart t/m 25 cm gebruik je minimaal 4 dowels, wordt je taart groter, kies dan voor minimaal 6 tot 8 plastic dowels. Op die manier wordt het gewicht beter verdeeld.

Zet de tweede taart inclusief goud/zilver-karton op de onderste taart. Eventueel kan je er een beetje botercrème tussen doen om te voorkomen dat de taarten gaan schuiven. Herhaal deze stap met de overige taart(en).