Sweet Pizza

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Sloffenbodem
  • 75 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream
  • 250 gram FunCakes Amandelspijs
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes Bakspray
  • FunCakes wegwerpspuitzak
  • 155 gram zachte ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 50 ml water
  • 50 ml magere melk
  • Diverse soorten vers fruit zoals: frambozen, blauwe bessen, bramen, ananas etc.
  • Eetbare bloemen
  • Wilton Recipe Right Springvorm Ø 25 cm
  • Wilton Wide Glide rolling pin
  • Wilton bakpapier

Bereidingswijze:
Meng 500 gram Mix voor Sloffenbodem met 155 gram boter en 1 ei. Kneed tot een stevig deeg en laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Rol het deeg uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad tot een plak ter grootte van de springvorm met een dikte van ca. 8 mm. Leg op de bodem van de springvorm een stuk bakpapier en vet hem verder in met bakspray. Leg de hele plak deeg erin en duw waar nodig het deeg tegen de rand aan. Meng 250 gram amandelspijs met 1 ei en doe dit in een spuitzak. Spuit met een zigzagbeweging het spijs op de sloffenbodem. Bak de taart in circa 35 minuten gaar. Laat hem daarna goed afkoelen.

Mix 75 gram mix voor Enchanted Cream met 50 ml melk en 50 ml water voor 3 minuten op hoge snelheid. Spatel de crème op de taart en smeer uit. Snijd het fruit waar nodig doormidden. Versier de taart met fruit en de eetbare bloemen.