Sweet Pizza

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Haverkoeken
  • 75 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream
  • 125 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 50 ml water
  • 50 ml magere melk
  • Diverse soorten vers fruit zoals: frambozen, blauwe bessen, bramen, ananas etc.
  • Eetbare bloemen
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Wilton Recipe Right Springvorm Ø 25 cm
  • Wilton Wide Glide rolling pin
  • Wilton Cake Release
  • Wilton bakpapier

Bereidingswijze:
Doe de 500 gram Mix voor Haverkoeken, 1 ei en 125 gram zachte boter in een mengkom en mix dit op lage snelheid tot een deeg. Kneed het nog even met de hand door, verpak het in plastic en laat een uur opstijven in de koelkast. Haal het deeg na een uur uit de koeling en rol het uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad ter grootte van de springvorm. Leg op de bodem van de springvorm een stuk bakpapier en vet hem verder in met Cake Release. Leg de hele plak deeg er in en duw waar nodig het deeg tegen de rand aan.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Bak de koek in ongeveer 20 minuten gaar. Als je er op drukt moet het een beetje meeveren. Op deze manier is hij lekker chewy vanbinnen en snijd het makkelijk. Laat de koek afkoelen. Maak 75 gram Mix voor Enchanted Cream zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Spatel de crème op de koek en smeer uit. Snijd het fruit waar nodig doormidden en leg dit op de koek. Decoreer met verse eetbare bloemen.