Sweet Cookie & Crust

Benodigdheden:

  • 500 gram mix
  • 155 gram boter
  • 1 ei (ca. 50 gram)

Bereidingswijze:
Meng 500 g mix met 155 g boter en 50 g ei (1 stuk). Kneed tot een stevig deeg en laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast. Dit deeg is geschikt om te verwerken voor koekjes, sloffenbodems, gevulde koeken, kano’s, taartbodems en meer. Voor koekjes: Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte en steek vormen uit. Baktijd ca. 12 minuten op 180°C (heteluchtoven 160°C). Voor appeltaart: rol het deeg uit tot ca. 5 mm dikte, bekleed een springvorm (Ø 22-24 cm) met het deeg en vul met appelpartjes van 1 kg appels die zijn vermengd met wat kaneel en suiker. Leg op de appels een raster van reepjes deeg en bestrijk deze met losgeklopt ei. Baktijd ca. 50 minuten op 170°C (heteluchtoven 150°C).