Stroopwafel Deluxe

Benodigdheden:

  • 1kg FunCakes Mix voor Stroopwafel Cake
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 1 pot FunCakes Glaze Topping – Caramel
  • FunCakes Smaakpasta – Caramel
  • 750 gram zachte ongezouten roomboter
  • 200 ml water
  • 9 eieren
  • 4 stroopwafels
  • FunCakes wegwerpspuitzakken 30 cm
  • 2 x Wilton Decorator Preferred Round Pan Ø20cm
  • Wilton Cake Release
  • Wilton Comfort Grip Spatula Hoek
  • Wilton spuitmond #6B
  • Wilton taartrooster

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak de 200 gram Mix voor Botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Mix de hele zak Stroopwafel Cake met 500 gram zachte boter en 9 eieren in een mengkom op lage snelheid tot een glad beslag. Vet de bakpannen in met Cake Release en verdeel het beslag over de twee pannen. Bak de cakes in 60-70 minuten gaar. Stort ze daarna op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.

Breng nu de botercrème op smaak met de karamel smaakpasta. Snijd het kapje van de cakes af, zodat je de cakes mooi strak op elkaar kunt stapelen. Voeg tussen de lagen cake een flinke laag karamelbotercrème toe en stapel de lagen op elkaar. Smeer vervolgens de cake rondom af met een dun laagje botercrème, je mag de cake er nog een beetje doorheen blijven zien. Doe de rest van de botercrème in een spuitzak met spuitmond #6B.
Vul ook een spuitzak met de glaze topping, knip er een klein puntje vanaf en laat de glaze langs de rand van de taart naar beneden druipen. Spuit vervolgens toefjes botercrème bovenop de taart. Snijd twee stroopwafels in vieren en steek een kwart in elk toefje crème. Snijd nog eens 2 stroopwafels in kleine stukjes en vul hier de bovenkant mee op. Zet tot gebruik in de koelkast.