Stroopwafel chocolade mini cakes

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes mix voor Stroopwafelcake
  • 125 gram boter
  • 2 eieren (circa 100 gram)
  • 2 eetlepels water
  • Mini cupcake vorm
  • 250 gram FunCakes chocolade melts melk
  • FunCakes SugarBites zachte toffee

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C).

Meng 250 gram mix, 125 gram (room)boter, 2 eieren (100 gram) en 2 eetlepels water in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Vet de mini cupcake vorm in. Schep het beslag in de vorm en bak de mini cakes in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar. Laat de mini cakes daarna afkoelen.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt).Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Doop de bovenkant van de mini cakes in de chocolade en sprenkel een paar sugarbites over de chocolade. Zet de mini cakes in de koelkast totdat ze geserveerd worden.

Aantal mini cakes:
24 stuks.