Spritsen met chocolade

Benodigdheden:

  • 100 gram zachte boter
  • 40 gram FunCakes suikerbakkerspoeder
  • 2 eidooiers
  • 1,5 theelepel FunCakes vanille smaakstof
  • 125 gram bloem
  • Eventueel wat melk
  • 100 gram FunCakes chocolade melts puur
  • Spuitzak
  • Kartel spuitmondje bijvoorbeeld Wilton 1M

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160 °C).

Klop de boter en de suikerbakkerspoeder met de mixer romig. Voeg de eidooiers en de vanille smaakstof toe tot het ei geheel is opgenomen. Zeef de bloem boven het mengsel en roer het tot een glad beslag. Als het beslag nog wat te dik is, voeg een beetje melk toe.

Schep het mengsel in een spuitzak met kartelmondje en spuit hiermee de koekjes in langwerpige stroken. Bak de spritsen in 12 minuten gaar.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Doop de spritsen voor de helft in de chocolade en laat ze hard worden in de koelkast.

Aantal koekjes:
10 koekjes.