Spookachtige Halloween Taart

Ingrediënten:

  • 750 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • FunCakes bakspray
  • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 850 gram FunCakes Fondant bright white
  • 150 gram FunCakes Fondant royal purple
  • Klein stukje FunCakes Fondant raven black
  • FunCakes suikerbakkerspoeder om op uit te rollen
  • FunCakes eetbare lijm
  • 7,5 eieren
  • 375 + 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • 125 ml water
  • Abrikozenjam
  • Wilton wide glide rolling pin
  • Wilton spatula hoek
  • Wilton taartrooster
  • Wilton taartzaag
  • Wilton plastic dowel
  • 3 diepe ronde bakvormen Ø15 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Cutting wheel, bijvoorbeeld van PME
  • Scherp gekarteld mes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 125 gram Mix voor Botercrème en 750 gram Mix voor Cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakkingen of in het basisrecepten voor botercrème en cupcakes. Spray de bakpannen in met bakspray en verdeel het beslag over de drie pannen. Bak de taarten in 50-60 minuten gaar. Check af en toe met een saté prikker om te zien of ze al gaar zijn. Stort ze na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Maak de Botercrème verder af.

Snijd de cakes met de taartzaag een keer door en vul ze om en om met abrikozenjam en botercrème. Stapel ze op elkaar en duw van boven af een plastic dowel in de cake en knip deze af op maat. Met een scherp mes snijd je de bovenkant van de cake bol. Smeer de taart af met botercrème en plaats in de koelkast.

Rol het zwarte fondant dun uit en snij met het cutting wheel ogen en een mond uit. Rol het paarse fondant uit, snij hier een rechthoekig lapje van en vorm de strik. Plak een klein stukje paars fondant dwars over de strik als knoop. Kneed het witte fondant goed door en rol het uit op een met poedersuiker bestrooid werkblad en bekleed hiermee losjes de taart. Plak met wat eetbare lijm de ogen, de mond en het strikje op het spook.