Speculaasslof

Benodigdheden:

  • Speculaasslof500 gram FunCakes Mix voor Sweet Cookie & Crust
  • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 30 gram FunCakes Chocolade Melts – Melk
  • FunCakes smaakstof – Speculaas
  • FunCakes speculaaskruiden
  • FunCakes amandelschaafsel
  • FunCakes amandelspijs
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • 205 gram zachte ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 125 ml water
  • FunCakes spuitzak 41 cm
  • FunCakes Fineliner spuitzak 21 cm
  • Sloffenring, bijvoorbeeld van Patisse
  • Wilton bakpapier
  • Wilton spuitmondje #1M
  • Wilton Wide Glide rolling pin
  • Plastic folie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Maak de 500 gram Mix voor Sweet Cookie & Crust klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Voeg er als extra ingrediënt naar smaak speculaaskruiden aan toe. Kneed het vervolgens met de hand door tot een gladde bal. Verpak in plastic folie en laat een uur rusten in de koelkast.

Maak ondertussen de mix voor botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Voeg er naar smaak de speculaassmaakstof aan toe.

Bruneer wat amandelschaafsel door kort te bakken in een koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Rol het deeg op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad uit tot een dikte van ongeveer 1,5 cm en steek er met de sloffenring de juiste vorm uit. Plaats de ring met het deeg op de bakplaat met bakpapier.

Mix met een mixer het amandelspijs met 1 ei tot een smeuïg geheel en doe dit in een spuitzak. Spuit het amandelspijs op het deeg, maar laat langs de rand 1 cm vrij. Bak de slof in 20-25 minuten gaar. Verwijder de ring meteen na het bakken en laat de slof afkoelen. Heb je deeg over? Gooi het niet weg, maar bewaar het in de vriezer voor de volgende keer!

Doe de speculaasbotercrème in een spuitzak met spuitmondje #1M en spuit de crème met een zigzagbeweging over de slof. Smelt wat chocolade in de magnetron, doe dit in een fineliner en drizzle -wederom met een zigzagbeweging- over de crème. Decoreer met amandelschaafsel en eventueel wat pepernootjes.