Speculaas tartelettes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Tartelettes
  • FunCakes speculaaskruiden
  • 50 gram FunCakes Mix voor Bavarois -Caramel-
  • 250 gram FunCakes Amandelspijs (afgeslapt met 1 ei)
  • 75 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream
  • 50 gram FunCakes Chocolade Melts Puur
  • FunCakes Wegwerp Spuitzak 41 cm
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes Bakspray
  • FunCakes amandelschaafsel (licht gebruineerd in de oven)
  • 200 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 25 + 60 + 50 ml water
  • 250 gram slagroom
  • 50 ml melk
  • Wilton Mini Springvorm set/3
  • Wilton Rolstok
  • Wilton Bakpapier
  • Wilton Spuitmond 1M (2x)
  • Ronde uitsteker ter grootte van de springvorm
  • Kwast
  • Scherp mes
  • Handje fijngehakte amandelen
  • Mini chocorocks, bijvoorbeeld van Callebaut

Bereidingswijze:
Kneed 500 g mix, 200 g boter, 1 ei en 25 ml water tot een deeg. Voeg de speculaaskruiden naar smaak toe aan het deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en plaats in de koelkast voor 1 uur. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).

Klop de slagroom lobbig. Meng de mix voor bavarois met 60 ml water aan en spatel dit direct voorzichtig door de slagroom. Laat dit opstijven in de koelkast.

Bekleed de springvormen met bakpapier en spray ze in met het bakpapier. Kneed het deeg door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 3 mm dikte. Steek rondjes uit met de uitsteker en leg deze op de bodem van de vormen. Snij daarna lange repen van 2 cm breed en bekleed hiermee de vormen. Bak de tartelettes in ca. 15-20 min gaar. Laat ze afkoelen in de springvorm.

Smelt de pure chocolade in de magnetron. Gebruik de kwast om de bodem en de raden van de tartellete te voorzien van een laagje chocolade. Duw bovenop langs de rand de gehakte amandelen in de chocolade en plaats in de koelkast om op te stijven.

Doe het afgeslapte amandelspijs in een spuitzak. Knip er een puntje af en spuit een dunne spiraal spijs op de bodem. Doe de bavarois in een spuitzak met spuitmondje 1M en spuit royale rozetten op het spijs.

Bereid de Mix voor Enchanted Cream zoals aan aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Vul een spuitzak met spuitmondje 1M met de crème. Spuit op de bavarois een mooie rozet Enchanted Cream. Decoreer de tartelettes met gebruineerde geschaafde amandelen en de chocrocks.

Plaats tot serveren in de koelkast.

Aantal tartelettes:
3 stuks.