Speculaas-gingerbread cupcakes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • FunCakes speculaas kruiden
  • Muffin/cupcake bakvorm standaard
  • Rode folie baking cups
  • 125 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 125 gram mascarpone
  • FunCakes smaakstof mascarpone
  • FunCakes wegwerp spuitzakken
  • Wilton spuitmondje 2D
  • FunCakes Kerst confetti
  • 260 gram FunCakes Special Edition mix voor Gingerbread
  • Wilton gingerbread boy uitsteker
  • 250 gram FunCakes mix voor Royal Icing
  • Wilton spuitmondje 2
  • 5½ ei
  • 530 gram ongezouten roomboter
  • 185 ml water

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng 125 gram mix voor botercrème met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur.

Kneed 250 gram mix voor Gingerbread met 30 gram boter, 30 ml water en een half ei tot een deeg. Laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng 500 gram mix voor Cupcakes, 250 gram boter, 5 eieren en de speculaaskruiden naar smaak in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffinbakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak de cupcakes in circa 18 minuten gaar.

Rol het koekjesdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dikte. Steek de koekjes uit en bak ze in het midden van de oven in ca. 12 minuten goudgeel. Laat de koekjes afkoelen.

Klop 150 gram ongezouten (room)boter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het
mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg 125 gram mascarpone en de mascarponesmaakstof toe naar smaak en mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten).

Zeef 250 gram mix voor Royal Icing en meng dit met 30 ml water voor een Royal Icing in stijve consistentie. Klop de mix en het water ca. 7-10 minuten rustig door elkaar tot de icing goed wit is, het niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen. Pas bij een handmixer op voor het vastlopen van de mixer!

Plaats spuitmondje 2 in een spuitzak en vul deze met de royal icing. Decoreer de gingerbread koekjes met de icing. Laat ze daarna goed uitharden.

Plaats spuitmondje 2D in een spuitzak en vul deze met de mascarponecrème. Spuit mooie toeven op de cupcakes en plaats hier de gedecoreerde gingerbread koekjes. Decoreer daarna de cupcakes met de Kerstconfetti. Eet smakelijk!

Aantal cupcakes:
24 cupcakes.