Special Edition: Italiaans Brood

Met deze mix maak je eenvoudig zelf een robuust, knapperig brood met Italiaanse kruiden! Geniet van de veelzijdigheid van dit brood door te variëren met toevoegingen als gezouten boter, olijfolie, tapenade, zongedroogde tomaatjes, olijven of mozarella. Heerlijk bij een frisse salade, warme kom soep of gewoon op je borrelplank.

Je voegt enkel water, gedroogd gist en eventueel een toevoeging naar keuze toe aan de mix. Maar dankzij de heerlijke Italiaanse kruiden doet dit brood het naturel net zo goed.

Bereidingswijze:
Oven: Meng met behulp van deeghaken 500 g mix, 300 ml water en 7 g gedroogde gist in ca. 15 minuten tot een soepel deeg. Voeg na het mixen naar keuze 150 g gedroogde tomaten en/of olijven toe en meng dit door het deeg. Het deeg afdekken en 45 minuten laten rijzen op een warme plek. Sla de lucht uit het deeg op een met bloem bestoven werkblad, rol op en leg het in een ingevet bakblik of op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het deeg afgedekt 60 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Bak het brood in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.
Broodbakmachine: Vul de broodbakmachine met 500 g mix, 300 ml water en 7 g gedroogde gist en optioneel 150 g gedroogde tomaten en/of olijven en kies het gepaste programma.

Ingrediënten:
tarwebloem, bakkerszout, tarwezuurdesem (gedroogd), tomaat, dextrose, maïszetmeel, emulgator: E471 (palm), E481 (palm), sojabloem, natuurlijk kruidenaroma, zout, suiker, kruiden en specerijen, enzymen (tarwe), ui. Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: ei, melk en lupine.

Inhoud:
500 gram.

De FunCakes Special Edition mixen is een range van nieuwe en seizoensgebonden bakmixen met een tijdelijk karakter.