Smiley Oreo Cookies

Ingrediënten:

  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Cacaoboter Drops
  • Klein stukje FunCakes Fondant raven black
  • FunCakes Eetbare Lijm
  • FunCakes Musketzaad zwart/rood/geel
  • FunCakes Suikerbakkerspoeder om op uit te rollen
  • Dubbeldikke Oreo koekjes
  • Wilton perfect height rolling pin
  • Wilton piping gel
  • Wilton cooling grid
  • Wilton bakpapier
  • Candy Buttons Geel, bijvoorbeeld van PME
  • Lollystokjes 20 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Ovalen plunger cutter, bijvoorbeeld van PME
  • Sugarcraft knife, bijvoorbeeld van PME
  • Bakplaat

Bereidingswijze:
Smelt de candy buttons in de magnetron. Voeg wat extra gele kleurstof toe om een goede smiley geel te maken. Wanneer de candy buttons te dik worden voeg je wat cacaoboter drops toe om ze vloeibaarder te maken.

Steek voorzichtig de lollystokjes in de Oreo koekjes. Leg de koekjes op het cooling grid en schep hier met een lepel de gesmolten candy buttons overheen. Schud en tik even licht zodat het zich goed verdeeld over de koekjes. Leg ze hierna op een bakplaat bekleed met bakpapier en plaats ze voor ongeveer 15 minuten in de koelkast zodat het goed kan opstijven.

Kneed het zwarte fondant even goed door en rol het uit op een met suikerbakkers bestrooid werkblad. Steek oogjes uit met de plunger uitsteker en snij met het sugarcraft knife mondjes uit. Plak dit met een beetje eetbare lijm op de uitgeharde koekjes. Smeer de achterkant van de koekjes in met piping gel en strooi hier het musketzaad overheen.