Sinterklaascupcakes met een twist

Sinterklaascupcakes_twist.Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 250 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 250 gram FunCakes Rolfondant – Maroon Brown
  • 25 gram FunCakes Rolfondant – Fire Red
  • FunCakes smaakstof – Speculaas
  • FunCakes speculaaskruiden
  • FunCakes marsepeinen sintfiguren assorti
  • FunCakes amandelschaafsel (gebruneerd)
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • 5 eieren
  • 500 gram zachte ongezouten roomboter
  • 200 ml water
  • FunCakes spuitzak 41 cm
  • Wilton spuitmondje #1M
  • Wilton Recipe Right muffin tray
  • Wilton Perfect Height rolling pin
  • Tumtums
  • Pepernootjes
  • Eventueel een printroller, bijvoorbeeld de Wilton Fondant Pattern Embosser – Fabric

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 500 gram Mix voor Cupcakes en 200 gram Mix voor Botercrème aan volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor cupcakes en botercrème. Voeg aan het cupcakebeslag wat speculaaskruiden toe en aan de botercrème naar smaak de speculaassmaakstof.

Doe de baking cups in de muffin tray en verdeel het cupcakebeslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze na het bakken afkoelen op het aanrecht.

Vul een spuitzak met spuitmondje #1M, draai mooie rozetten op de cupcakes en decoreer met de marsepeinfiguurtjes, pepernootjes en/of wat amandelschaafsel. Houdt een paar cupcakes apart die je omtovert tot zak van Sinterklaas.

Voor de zakjes: haal het papiertje van de cupcake, smeer de cupcake rondom in met speculaasbotercrème en laat even opstijven in de koelkast. Rol het bruine fondant dun uit op een met Magic Roll-Out Powder bestrooid werkblad, maak er met een printroller de textuur in en snijd er een langwerpige plak van die de helft hoger is dan de cupcake. Rol de fondant om de cupcake, duw de onderkant iets onder het cakeje en vouw de bovenkant iets om zodat er een soort kraag ontstaat.  Rol van rood fondant een dun sliertje en knoop dit voorzichtig om de zak. Vul op met wat tumtum en eventueel wat pepernootjes of marsepeinfiguurtjes.