Sinterklaas taartjes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Koekjes
  • 150 gram (room)boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel FunCakes speculaaskruiden
  • 8 appels
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel kaneel
  • muffin/cupcake bakvorm (standaard)
  • 500 gram slagroom
  • 2 zakje vanille suiker
  • FunCakes Sinterklaas decoraties
  • FunCakes musketzaad groen
  • FunCakes suikerparels metallic groen
  • Spuitzak

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 500 gram mix met 150 gram (room)boter , 1 ei en de speculaaskruiden tot een deeg. Laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dikte. Steek cirkels uit iets groter dan de onderkant van je cupcake bakvorm. Leg de plakjes deeg over de vormpjes van de achterkant van de bakvorm zodat je een bakje van koek krijgt. Bak de koekbakjes in circa 12 minuten goudgeel en laat ze daarna afkoelen.

Snij de appel in fijne stukjes en doe deze in een pannetje met het water, suiker en kaneel. Smoor de in appel ongeveer 10 minuten en laat deze vervolgens afkoelen.

Klop de slagroom met de vanille suiker. Schep het appelmengsel in de koekvorm en spuit er een flinke toef slagroom op. Decoreer het geheel met een Sinterklaas figuurtjes van marsepein, metallic parels en musketzaad.

Aantal taartjes:
Circa 15 stuks.