Sinterklaas speculaastaart

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Koekjes
  • 150 gram (room)boter
  • 2 eieren (circa 100 gram)
  • 20 gram FunCakes speculaas kruiden
  • 8 appels, in partjes
  • 30 gram suiker
  • 2 tl kaneel
  • 250 gram FunCakes amandelspijs
  • 1 ei
  • Springvorm 22-24 cm
  • 250 ml slagroom
  • 20 gram suiker
  • FunCakes wegwerp spuitzak met spuitmondje
  • FunCakes Amandelschaafsel
  • FunCakes marsepein Sinterklaas decoraties

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 150°C). Kneed 500 gram mix, 150 gram boter, 20 gram speculaaskruiden en 1 ei tot een deeg. Laat het deeg minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met meel bestoven werkvlak en bekleed de bodem en de zijkanten van de ingevette bakvorm met circa ¾ van het deeg.

Meng het amandelspijs met 1 ei en verdeel dit over de bodem van de taart. Meng de appelpartjes met de suiker en het kaneel en leg deze in de vorm.

Rol de rest van het deeg uit en snij het in stroken. Leg de stroken over de appels en bestrijk ze met een losgeklopt ei. Bestrooi de taart met amandelschaafsel .Bak de speculaastaart in circa 50-60 minuten gaar.

Klop de slagroom met de suiker en spuit toefjes op de taart en decoreer het geheel af met de Sinterklaas decoraties.

Aantal stukjes:
12 stukjes.