Sinterklaas drip taart

Ingrediënten:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 400 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes bakspray
  • FunCakes smaakpasta speculaas
  • FunCakes wegwerp spuitzak 30cm
  • 750 gram FunCakes marsepein rood
  • FunCakes Dip ’n Drip White
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Blue
  • FunCakes Suikerbakkerspoeder om op uit te rollen
  • FunCakes taartkarton
  • 6 eieren
  • 400 + 40 ml water
  • 500 gram zachte ongezouten roomboter
  • Wilton ronde bakvorm Ø20cm (2x)
  • Wilton spatula hoek 22,5cm
  • Wilton spuitmond #1M
  • Wilton taartzaag
  • Wilton taartrooster
  • Wilton rolstok
  • Ronde koekjes uitsteker 10cm
  • Chocoladeletter
  • Strooigoed

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 400 gram Mix voor Botercrème en 400 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakkingen of in het basisrecepten voor botercrème en biscuit. Spray de bakpannen in met bakspray en verdeel het biscuitbeslag over de twee pannen. Bak de biscuits in 30-35 minuten gaar en stort ze na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Breng de botercrème op smaak met de speculaassmaakpasta.

Snijd de biscuits allebei 2 keer door. Hou een bodem en bovenkant intact. Steek uit de overige lagen met de ronde uitsteker een cirkel uit. Plaats de bodem op een taartkarton en smeer hier een laag botercrème op. Leg hierop een laag met een gat erin en smeer rondom hier rondom wat crème. Herhaal dit met de overige twee lagen met een gat. Vul de holte die is ontstaan op met strooigoed en de deze af met de bovenkant. Smeer de gehele taart af met een laagje crème en plaats in de koelkast om op te stijven. Smeer de taart nog een tweede keer af met botercrème en zet weer terug in de koelkast.

Kneed de marsepein goed door, rol het uit op een met suikerbakkerspoeder bestoven werkblad en bekleed hiermee de taart. Kleur een paar eetlepels dip ’n drip met de gele kleurstof en verwarm het 10 seconden in de magnetron. Vul een spuitzak met de gele dip ’n drip, knip er een klein puntje af en laat de drip langs de rand naar beneden glijden.

Kleur de overgebleven botercrème met de blauwe kleurstof en vul hiermee een spuitzak met spuitmond #1M. Spuit hiermee boven op de taart blauwe toeven. Plaats een saté prikker achter de chocoladeletter en zet hem eventueel vast met een beetje botercrème. Decoreer de taart met snoep en strooigoed.