Sinterklaas dessert

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Koekjes
  • 150 gram koude boter
  • 1 ei
  • 20 gram FunCakes speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram FunCakes mix voor Bavarois -Chocolade-
  • 60 ml water
  • 2 eetlepels FunCakes smaakstof mascarpone crème
  • Tia Maria
  • Spuitzakken
  • FunCakes hazelnootkrokant
  • FunCakes marsepeinen Sinterklaasjes
  • Cacao
  • 6 glaasjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix voor Koekjes, de koude boter, het ei, de speculaaskruiden en het snufje zout door elkaar en kneed het tot een deeg. Rol van het deeg balletjes en bestrijk ze naar wens met ei. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hier de balletjes op. Bak de kruidnoten in circa 10-15 minuten.

Klop de slagroom lobbig. Meng de mix voor bavaroise met het water en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de helft van de slagroom. Spatel door het andere deel slagroom de mascarpone crème smaakstof. Vul een spuitzak met de bavaroise en een andere spuitzak met de mascarpone slagroom.

Vul het glaasjes met wat kruidnoten en giet hier wat Tia Maria overheen. Maak je een dessert voor kinderen, laat de Tia Maria dan achterwege. Spuit een laagje chocolade bavaroise op de kruidnoten en leg hier weer een aantal kruidnoten op. Spuit daaroverheen een laagje mascarpone slagroom.

Decoreer het geheel met hazelnootkrokant, cacao en Sinterklaasjes!

Aantal desserts:
6 stuks.