Roomtaartjes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Koekjes
  • 1 ei (circa 50 gram)
  • 150 gram (room) boter
  • 500 ml water
  • Kleine bakvormpjes 6 cm
  • 200 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 70 ml water
  • 180 gram suiker
  • 100 gram eiwitten
  • 20 gram suiker
  • 100 gram FunCakes Chocolade Melts Puur
  • FunCakes marsepeinen chrysantjes
  • FunCakes wegwerp spuitzak
  • Brander
  • Suiker thermometer

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 500 gram FunCakes mix voor Koekjes met 150 gram (room)boter en 1 ei (ca. 50 gram) tot een deeg. Laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dikte. Steek rondjes uit en vul hiermee de kleine bakvormpjes bak deze in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 12 minuten goudgeel. Laat de taartjes afkoelen.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen. Smeer nu de taartjes aan de binnenkant in met chocolade en laat deze hard worden in de koelkast.

Meng 200 gram mix voor Banketbakkersroom met 500 ml water en klop de room met een garde of mixer ca. 5 minuten op tot een gladde massa. Laat de room even opstijven en spuit vervolgens in ieder taartje een toefje room.

Kook 70 ml water met 180 gram suiker tot 121°C. Klop de eiwitten met 20 gram suiker tot schuim. Giet de suikerstroop straalsgewijs op het schuim en klop dit zachtjes door tot het schuim is afgekoeld. Doe de schuim in een spuitzak en spuit bovenop de room toefen.

Brand het schuim af met een brander, maar pas op niet te dichtbij. Decoreer het taartje af met de marsepein chrysantjes.

Aantal gebakjes:
24 gebakjes.