Roomhoorntjes

Benodigdheden:

  • 500 gram tarwebloem
  • 6 gram droge gist
  • 9 gram zout
  • 30 gram zachte ongezouten roomboter
  • 325 gram (volle) melk, lauwwarm
  • Zonnebloem olie
  • 200 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 500 ml water
  • Bakvorm roomhoorntjes
  • Spuitzak met spuitmondje swirl

Bereidingswijze:
Vul een kom met de bloem, gist, zout, boter en melk en kneed dit met de deeghaak in 10 – 15 minuten tot een soepel deeg, dat van de wand van de kom loskomt. Leg het deeg in met zonnebloemolie ingevette kom en keer het 1 maal zodat alle kanten bedekt zijn met wat olie. Dek de kom af en laat het deeg op kamertemperatuur in ± 60 minuten tot het dubbel volume rijzen.

Verwarm de oven voor op 210°C (heteluchtoven 200°C). Rol het deeg uit en snij stroken van circa ½ cm breedte. Leg de stroken om de ingevette hoorntjes zodat je een hoorntje van deeg ontstaat. Laat dit nog 20 minuten rijzen onder een theedoek. Bak de hoorntjes af in 15 minuten.

Meng 200 gram banketbakkersroommix met 500 ml water en klop de room met een garde of mixer in circa 5 minuten tot een gladde massa. Laat de room even opstijven alvorens te verwerken. Doe de room in een spuitzak en spuit de room in het hoorntje decoreer het geheel af met een beetje poedersuiker.

Aantal stuks:
circa 10.