Rocky road cupcakes

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 125 gram boter
  • 3 eetlepels cacao
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram FunCakes mix voor bavarois naturel
  • 120 ml water
  • 3 eetlepels FunCakes smaakstof crème brulee
  • 2 FunCakes wegwerp spuitzakken
  • Wilton spuitmondje 1M
  • 150 gram FunCakes chocolade melts melk
  • FunCakes mini marshmallows
  • Fijn gehakte hazelnoten

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C ).

Meng 250 gram mix, 125 gram boter, 3 eieren en de cacaopoeder in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in ca. 18 minuten gaar.

Klop de slagroom lobbig. Meng de mix voor bavarois met het water en de smaakstof en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de slagroom.

Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de bavaroise. Spuit toeven van bavarois op de cupcakes.

Doe de melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Vul een nieuwe spuitzak met de chocolade en spuit dit over de toeven op de cupcakes. Decoreer het geheel af met de mini marshmallows en fijn gehakte hazelnoten.

Aantal cupcakes:
12 cupcakes.