Red velvet marmer cake

Benodigdheden:

  • 330 gram FunCakes mix voor Red Velvet Cake
  • 2 eieren (circa 100 gram)
  • 65 ml plantaardige olie
  • 130 ml water
  • 250 gram FunCakes mix voor Cupakes
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 125 gram roomboter
  • Ronde bakvorm 24 cm
  • 200 gram FunCakes chocolade drops puur

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).

Meng de red velvet mix, 2 eieren, 65 ml olie en 130 ml water in 6-8 minuten tot een glad beslag. Vul een ingevette bakvorm tot de helft met het beslag. Strooi 100 gram drops gelijkmatig over heen.

Meng voor het cake beslag, 250 gram mix, 125 gram boter en 3 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Verdeel nu het cakebeslag gelijkmatig over het red velvet beslag en strijk het beslag glad met een paletmes.

Het is niet erg als de verschillende beslagen een beetje door elkaar gaan, dat geeft juist een leuk effect zoals je op de foto kan zien. Strooi vervolgens de rest van de drops boven op het beslagen bak de taart voor 60 minuten gaar in de oven.

Aantal stukjes:
16 stukjes.