Red velvet cupcakes met frambozen crème

Benodigdheden:

  • 330 gram FunCakes mix voor Red Velvet Cake
  • 130 ml water
  • 2 eieren
  • 65 ml plantaardige olie
  • 12 baking cups
  • Muffin/cupcake bakvorm standaard
  • 250 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 250 ml water
  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels FunCakes frambozen smaakstof
  • FunCakes wegwerpspuitzak
  • Wilton spuitmondje 1M
  • Losse kokos
  • FunCakes marsepeinen bloemen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C. Meng 330 gram mix met 130 ml water, 2 eieren en 65 ml olie in 6-8 minuten tot een luchtig beslag. Vul een muffin bakvorm met baking cups en vul deze met het beslag. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.

Vermeng met een garde 250 gram mix met 250ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 300 gram roomboter in ca. 5 minuut zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg de frambozen smaakstof toe en mix het geheel nog ca. 10 minuten tot een gladde crème.

Vul een spuitzak met crème en spuit mooie toeven op de cupcakes. Decoreer de toeven met kokos en de marsepeinen bloemen.

Aantal cupcakes:
12 cupcakes.