Red velvet cakepops

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Red Velvet Cake
  • 200 ml water
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 100 ml plantaardige olie
  • Ronde bakvorm 20cm
  • 125 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 125 ml water
  • 150 gram ongezouten boter
  • 200 gram cream cheese (bijvoorbeeld monchou)
  • 500 gram FunCakes flavoured chocolade melts strawberry
  • Lollipop sticks
  • Mini baking cups

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 500 gram mix voor Red Velvet Cake, 3 eieren, 100 ml plantaardige olie en 200 ml water in 6-8 minuten tot een glad beslag. Vul de ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de taart in 40-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Vermeng met een garde 125 gram botercrème mix met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 150 gram ongezouten (room)boter in ca. 5 minuut zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog ca. 10 minuten tot een gladde crème. Voeg als de botercrème klaar is de cream cheese toe en mix deze goed met de botercrème.

Mix nu de cake fijn in de keukenmachine met de deeghaak en voeg als deze een fijne structuur heeft de cream cheese mix beetje bij beetje toe tot zich een deegbal vormt. Maak van deze deegbal klein deeg bolletjes van ongeveer 20 gram en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Doe c.a. 50 gram melts in een voor de magnetron geschikte kom. Smelt op maximaal vermogen (±800W) in de magnetron. Roer elke 15/20 seconden de chocolade goed door, zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Stop met verwarmen zodra de chocolade bijna volledig gesmolten is (kleine stukjes mogen nog zichtbaar zijn). Blijf roeren totdat de chocolade opgelost is. Let op dat er geen water bij komt!

Steek het uiteinde van de lollipop stick in de gesmolten chocolade en druk de zijde met chocolade van de lollipopstick in het deegballetje. Dit voorkomt dat straks de deeg balletjes van de lollipop sticks afglijden. Zet de cakepops vervolgens een half uur tot een uur in de vriezer.

Verwarm de rest van de chocolade melts en doop de cakepops die uit de vriezer komen in de gesmolten chocolade en doe gelijk de decoratie op de cakepops want het wordt erg snel hard. Zet de cakepop in een leuke mini baking cup.

Aantal stuks:
45-50 stuks.