Red Velvet Cake met Cream Cheese Glazuur

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Red Velvet Cake
  • 200 ml water
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 100 ml plantaardige olie
  • Ronde bakvorm 27,5 cm
  • 450 gram FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 200 gram ongezouten boter
  • 200 gram cream cheese (bijvoorbeeld mon chou)
  • 2 tl vanille extract of gebruik het merg van een vanillestokje

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix, de eieren, de olie en het water in een kom. Mix het in 6-8 minuten tot een luchtig beslag.

Vul een ingevette bakvorm met het beslag. Bak de taart in circa 40-45 minuten gaar. Haal de cake uit de bakvorm en laat hem afkoelen.

Maak intussen het cream cheese glazuur. Mix in een grote kom de boter en de cream cheese. Zet de mixer op de laagste stand en voeg in delen de suikerbakkerspoeder toe, totdat de glazuur zacht en romig is. Voeg als laatste het vanille extract door.

Wanneer de cake is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen. Smeer allereerst de onderste laag in met cream cheese glazuur. Plaats daarna de tweede laag erop. Smeer ook deze laag in met het cream cheese glazuur en plaats de laatste laag erop. Smeer nu de bovenkant van de taart in met het cream cheese glazuur. Werk vervolgens verder omlaag langs de randen, zodat uiteindelijk de gehele taart met de cream cheese is bedekt.

Spuit ter decoratie nog wat toeven bovenop de taart en garneer met wat strooisels of geschaafde chocolade.

Aantal taartpunten:
12-15 stuks.