Red velvet cake met citroen crème

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes mix voor Red Velvet Cake
  • 1 ½ ei
  • 200 ml water
  • 50 ml plantaardige olie
  • Kleine bakvorm
  • 100 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 125 gram roomboter
  • Cream cheese emulsie (bijvoorbeeld van Lorann)
  • Spuitzak met spuitmond 1M
  • Frambozen en citroenmelisse blaadjes voor de garnering
  • 4 glaasjes

Bereidingswijze:
Maak de FunCakes mix voor Botercrème aan met 100 ml water en laat deze een uur staan. Laat ook de roomboter op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 250 gram mix, 1½ ei, 50 ml olie en 100 ml water in een kom. Mix het in 6-8 minuten tot een luchtig beslag. Vul de ingevette bakvorm met het beslag en bak de cake in circa 20-25 minuten gaar.

Klop 125 gram roomboter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten). Voeg na smaak de cream cheese emulsie toe. Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de crème.

Verkruimel de red velvet cake als deze is afgekoeld. Vul iedere glaasje met een laag kruimels van circa 1 cm. Spuit hier een laagje crème over en herhaal deze stappen tot dat het glaasje vol is. Versier de bovenkant met een toef crème, een blaadje citroenmelisse en een framboos.

Eet smakelijk!

Aantal glaasjes:
4 stuks.