Princesstorta

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 4 eetlepels FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • FunCakes Edible FunColours Gels – Turquoise
  • 500 gram FunCakes Marsepein – Blank 1:3
  • Klein stukje FunCakes Marsepein – Grass Green
  • Klein stukje FunCakes Marsepein – Classic Pink
  • 40 ml water
  • 6 eieren
  • 400 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • Pot frambozenjam
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Extra diepe ronde bakvorm van Ø 25cm
  • Wilton paletmes hoek
  • Wilton -Wide Glide- Rolstok
  • Wilton taartrooster
  • Plunger voor rozenblaadjes, bijvoorbeeld van PME
  • Plastic insteekhoesje
  • Broodmes
  • Bolvormige plastic/glazen schaal bekleed met huishoudfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C graden). Maak 400 gram Mix voor Biscuit klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Vet de bakvorm in met bakspray en vul met het beslag. Bak gedurende 40-45 minuten en laat de biscuit direct na het bakken afkoelen op een taartrooster.

Kneed een stukje roze marsepein soepel en draai hier 10 gelijke balletjes van, dit wordt je roos. Hoe groter de balletjes hoe groter je roos wordt. Van één balletje maak je een druppelvorm, dit is de binnenkant van de roos. De andere 9 balletjes leg je tussen het insteekhoesje en die draai je met je duim plat tot een ronde schijf (dit zijn de rozenblaadjes). Plak deze blaadjes om de druppel, eerst 1 blaadje, daaromheen drie blaadjes, en daaromheen 5 blaadjes. Kneed een klein stukje groene marsepein soepel en rol dit dun uit op je werkblad. Steek hier met de plunger een aantal rozenblaadjes uit. Leg weg tot gebruik.
Klop de slagroom stijf met de suikerbakkerspoeder en 2 zakjes slagroomversteviger. Snijd de biscuit in repen van 1 cm. Bedek de bodem van de bolvorm met een laag biscuitrepen, mogelijk moet je sommige repen passend snijden. Smeer hier een flinke laag slagroom overheen en leg er weer een laag biscuit repen in. Smeer deze in met frambozenjam en bedek weer met biscuitrepen. Ga zo door tot de hele bolvorm vol zit. Zet de overgebleven slagroom in de koelkast tot verder gebruik. Vouw het overhangende plasticfolie over de taart heen en leg er een bord op die binnen de vorm valt. Zet dit een uur in de koelkast.
Haal de taart uit de koelkast, stort hem op een bord en verwijder het plasticfolie. Smeer de taart helemaal af met slagroom.
Kleur ongeveer 600 gram blanke marsepein met de turquoise kleurgel. Rol dit uit op een met Magic Roll-Out Powder bestrooid werkblad tot een dikte van ongeveer 3 mm en bekleed hiermee de taart. Snijd het overtollige marsepein weg en zet de roos met blaadjes bovenop de taart.