Plukbrood met roquefort en mozzarella

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Editon Mix voor Italiaans Brood
  • 300 ml water
  • 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 1 bakje roquefort
  • Bakje gemengde knoflook olijven
  • Geraspte kaas
  • Bakpapier
  • Broodmes
  • Bloem om te bestrooien

Bereidingswijze:
Meng met behulp van deeghaken 500 g mix, 300 ml water en 7 g gedroogde gist in ca. 15 minuten tot een soepel deeg. Snijd ondertussen de olijven in ringetjes en de knoflookteentjes in dunne plakjes. Voeg de olijven en knoflook toe en meng door het deeg. Het deeg afdekken en 45 minuten laten rijzen op een warme plek. Sla de lucht uit het deeg op een met bloem bestoven werkblad, rol op en leg het in een ingevet bakblik of op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het deeg afgedekt 60 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Bak het brood in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.

Snijd het brood met een broodmes in de lengte en in de breedte in, maar niet helemaal door. Snijd de bol mozzarella in plakken en deze weer door de helft. Brokkel de roquefort in kleine stukjes. Duw in de breedte stukjes mozzarella en in de lengte de stukjes roquefort. Strooi over het geheel nog geraspte kaas. Plaats het brood in de oven op 160°C voor 10 minuten of tot de kaas licht gekleurd is.