Plukbrood met pesto en zongedroogde tomaatjes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Editon Mix voor Italiaans Brood
  • 300 ml water
  • 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes op knoflookolie
  • 1 potje pesto
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 1 stukje cheddar kaas
  • Zakje geraspte kaas
  • Bakpapier
  • Broodmes
  • Bloem om te bestuiven

Bereidingswijze:
Meng met behulp van deeghaken 500 g mix, 300 ml water en 7 g gedroogde gist in ca. 15 minuten tot een soepel deeg. Snijd ondertussen de tomaatjes fijn en als er eventueel knoflook teentjes in het potje zitten, dan hak je deze ook fijn. Voeg de tomaatjes toe en meng door het deeg. Het deeg afdekken en 45 minuten laten rijzen op een warme plek. Sla de lucht uit het deeg op een met bloem bestoven werkblad, rol op en leg het in een ingevet bakblik of op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het deeg afgedekt 60 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Bak het brood in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.

Snijd het brood met een broodmes in de lengte en in de breedte in, maar niet helemaal door. Snijd de bol mozaarella in plakken en deze weer door de helft. Snijd de cheddar kaas in dunne plakken. Bestrijk de binnenkant royaal met pesto. Duw in de breedte stukjes mozzarella en in de lengte de plakken cheddar. Strooi over het geheel nog geraspte kaas. Plaats het brood in de oven op 160°C voor 10 minuten of tot de kaas licht gekleurd is.