Pastelbloem cupcakes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Smaakpasta – Slagroom
  • 2x FunCakes Rolfondant Multipack Pastel colours
  • FunCakes Zachte Parels – roze/wit
  • 5 eieren
  • 500 gram ongezouten roomboter
  • 200 ml water
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes wegwerpspuitzak 41 cm
  • Wilton Recipe Right muffin pan
  • Wilton Baking Cups Pastel Assorted
  • Wilton Perfect Height Rolling Pin
  • Wilton spuitmond #1M
  • Impression mat, bijvoorbeeld van FMM
  • Uitsteker voor een golvend randje, bijvoorbeeld de wavy edge cutter van PME
  • Bloemetjesuitstekers, bijvoorbeeld van Silikomart
  • Kwastje

Bereidingswijze:
Maak een dag van tevoren bloemetjes in verschillende kleuren zodat deze goed kunnen drogen. Maak deze met de bloemenuitsteker, en laat ze drogen op verkreukeld keukenpapier. Dit maakt ze wat levendiger. Plak in het hart van de bloemetjes een pareltje.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 200 gram Mix voor Botercrème en 500 gram Mix voor Cupcakes aan volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor botercrème en cupcakes. Doe de baking cups in de muffinpan en vul tot twee derde met beslag. Bak de cupcakes in 18-20 minuten gaar en laat ze afkoelen op het aanrecht.
Breng de botercrème op smaak met de slagroomsmaakpasta. Vul een spuitzak met spuitmond #1M ermee en spuit kleine rozetten op de cupcakes. Zet even in de koelkast om op te laten stijven.
Kneed het fondant goed door, rol uit op een met Magic Roll-Out Powder bestrooid werkblad. Leg de impression mat op het fondant en ga hier met de rolstok licht overheen zodat het motief in het fondant komt. Gebruik hierna de round and wavy cutter om de juiste vormpjes uit te steken.

Haal de cakejes uit de koelkast, leg een plakje fondant op de rozet en plak de bloemetjes er op.