Paastaartje

Benodigdheden:

  • 150 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 250 gram FunCakes Mix voor Royal Icing
  • 170 ml water
  • 3 eieren
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • FunCakes Smaakstof Passievrucht
  • 250 gram FunCakes Rolfondant Pastel Green
  • 50 gram FunCakes Rolfondant Pastel Pink
  • 50 gram FunCakes Rolfondant Pastel Yellow
  • FunColours Edible FunColours Gel – Leaf Green
  • FunColours Edible FunColours Gel – Brown
  • FunCakes Confetti Voorjaar
  • FunCakes Marsepein Kip en Ei decoraties
  • Halfronde bakvorm 15cm bijvoorbeeld van Wilton
  • Bakspray
  • Taartrooster
  • Taartzaag
  • Spatula Recht 22,5cm
  • Rolstok bijvoorbeeld van Wilton
  • FunCakes wegwerp spuitzakken
  • Wilton spuitmondje #233
  • FunCakes poedersuiker om uit te rollen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Bereid de 125 gram Mix voor Botercrème voor door er 125 ml water aan toe te voegen en deze en uurtje weg te zetten. Maak vervolgens de Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de bakvorm in met de bakspray, vul hem met het biscuitbeslag en zet gedurende 30-35 minuten in de oven. Laat de biscuit na het bakken afkoelen op een taartrooster.

Maak nu de botercrème verder af zoals aangegeven op de verpakking en voeg er naar smaak de passievruchtsmaakstof aan toe. Snijd de biscuit twee keer doormidden met een taartzaag. Voeg de botercrème toe tussen de verschillende lagen, stapel weer op elkaar en smeer daarna ook de buitenkant van de taart af met botercrème.

Kneed de groene fondant goed door tot het soepel aanvoelt, rol dit uit op een met poedersuiker bestoven werkblad en bekleed hiermee het taartje. Snijd het overtollige fondant bij de rand weg. Hiermee maak je blaadjes door de fondant in je hand in een druppelvorm te rollen, deze plat te drukken en iets dubbel te vouwen. Rol vervolgens de gele en roze fondant uit en snijd hier rechthoekige lapjes van, klap de lapjes dubbel en rol het op. Dit zijn de kleine roosjes.

Maak de Mix voor Royal Icing klaar volgens de verpakking, kleur het meeste groen en een klein beetje bruin. Maak de rand van de taart nat met een beetje water en plak hier de confetti tegenaan. Doe de groene icing in een spuitzak met spuitmondje 233 en spuit gras langs de onderrand van de taart en bovenop. Van de bruine icing maak je bovenop het gras een nestje met daarin de kip en eitjes. Duw meteen voorzichtig de roosjes en de blaadjes erin. Eventueel zet je nog wat roosjes, kippen en eitjes langs de rand.