Pannacotta met granaatappel

Benodigdheden:

  • 3 gram FunCakes gelatine poeder
  • 200 ml slagroom
  • 45 gram suiker
  • 400 ml yoghurt
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 2 granaatappels
  • 2 eetlepels FunCakes smaakstof granaatappel
  • 100 gram aardbeien (uit de diepvries)
  • 100 gram frambozen (uit de diepvries)
  • Snufje kaneel
  • 20 gram suiker
  • 150 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream
  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • FunCakes Christmas Confetti

Bereidingswijze:
Breng de slagroom en de suiker in een steelpannetje aan de kook en haal de pan dan van het vuur. Voeg de gelatine toe en smelt deze al roerend door de slagroom. Roer de yoghurt en de vanillesuiker erdoor. Verdeel het mengsel over 6 glazen en zet ze tenminste 5 uur tot een hele dag in de koelkast.

Voor de granaatappelsaus doe je alle fruit, kaneel en suiker in een pannetje en laat dit op laag vuur aan de kook komen. Laat de saus 10-15 minuten heel zachtjes koken. Roer de saus door een zeef. Voeg de granaatappel smaakstof toe en laat het geheel afkoelen.

Mix 150 gram mix voor enchanted cream met 100 ml melk en 100 ml water 3 minuten op hoge snelheid. Schep de granaatappel saus vlak voor het serveren royaal over de pannacotta en spuit nog een beetje enchanted cream op de bovenkant. Decoreer het geheel met wat pitjes granaatappel en FunCakes Christmas confetti.

Aantal desserts:
6 desserts.