Paddenstoelcupcakes en Gingerbreadblaadjes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Gingerbread
  • FunCakes Dip ’n Drip rood
  • FunCakes Edible FunCakes Dust Pumpkin Orange
  • FunCakes Edible FunCakes Dust Chili Red
  • FunCakes Edible FunCakes Dust Dark Chocolate
  • FunCakes Confetti XL wit
  • FunCakes Musketzaad wit
  • 5 eieren
  • 250 + 60 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 60 ml water
  • Wilton bakpapier
  • Wilton Recipe Right muffin pan
  • Wilton Recipe Right mini muffin pan
  • Wilton wide glide rolling pin
  • Witte Baking Cups normaal en mini
  • Leaf cutter set, bijvoorbeeld van FMM
  • Platte kwastjes
  • Bloem om te bestuiven
  • Glazen schaaltje

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 500 gram mix voor Gingerbread met 1 ei, 60 gram boter en 60 ml water tot een stevig deeg en laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (tot ca. 2/3 mm dikte). Steek de koekjes uit en bak ze in het midden van de oven in ca. 10-12 minuten goudgeel. Laat de koekjes afkoelen. Dust hierna de koekjes met een platte kwast in herfstkleuren met de oranje, bruine en rode dust.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 500 gram Mix voor Cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking of in het basisrecept. Vul de normale en de mini baking cups met beslag en bak gedurende 18-20 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op het aanrecht.

Doe een paar eetlepels rode Dip ‘n Drip in een schaaltje en verwarm het ongeveer 10 seconden in de magnetron tot het wat vloeibaarder is. Dip de cupcakes in de verwarmde Dip ‘n Drip en bestrooi direct met de confetti en de musketzaad. Laat het op het aanrecht drogen aan de lucht.