Paastulband

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 250 gram roomboter
  • Tulband bakvorm
  • 375 gram FunCakes Dip ’n Drip White
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Vlinders
  • 250 gram FunCakes mix voor Royal Icing
  • 30 ml water
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • Chocolade Paaseieren
  • FunCakes wegwerp spuitzak
  • Wilton adaptor
  • Wilton spuitmondje #233

Bereidingswijze:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de tulband vorm en verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C). Meng 500 gram mix voor cupcakes met 250 gram boter en 5 eieren. Meng dit in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Vul de bakvorm met het beslag en bak de cake in circa 75 minuten gaar. Laat de cake na het bakken 5 minuten afkoelen in de bakvorm en stort hem daarna op een taartrooster om verder af te koelen.

Zeef 250 gram royal icing mix met 30 ml water. Klop de mix en het water in circa 7-10 minuten rustig door elkaar tot de icing wit is, niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen. Pas bij een handmixer op voor het vastlopen van de mixer! Dek de royal icing af met een vochtige theedoek.

Meng in een bakje een paar eetlepels fondant glazuur met een beetje gele kleurstof. Roer door en verwarm heel even in de magnetron tot het vloeibaar is geworden. Giet dit voorzichtig over de tulband en bestrooi met vlindertjes.

Kleur de royal icing groen en maak een spuitzak klaar met de adaptor en spuitmondje 233. Vul de spuitzak met de icing en spuit een randje van gras rondom de tulband. Dit doe je door de spuitmond tegen de tulband aan te zetten en dan heel zachtjes knijpen in de spuitzak. Als het gras lang genoeg is, stop je met knijpen en trek je de spuitzak weg. Herhaal dit totdat je rondom bent. Duw hier en daar wat chocolade paaseitjes in het gras en decoreer eventueel met nog wat vlindertjes.