Paastaart

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 4 eieren (circa 200 gram)
  • 25 ml water
  • Bakvorm 20 cm rond
  • 100 gram FunCakes mix voor Bavarois Banaan
  • 120 ml water
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 250 ml water
  • 2 bananen
  • Taartzaag
  • 100 gram FunCakes chocolade melts puur
  • Bakpapier
  • FunCakes marsepeinen Paaseitjes
  • 1 pak lange vingers
  • Lint voor decoratie
  • Spuitzak

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).

Meng de mix, de eieren en het water in een kom. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen. Vul een ingevette bakvorm
(1/2 tot 2/3) en bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar. De oven tussentijds niet openen! De taart is gaar als het biscuit veerkrachtig aanvoelt.
Haal het biscuit direct na het bakken uit het bakblik en laat het uitdampen op een rooster.

Klop de slagroom lobbig voor de bavarois. Meng de mix met het water en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de slagroom. Zet dit vervolgens even in de koelkast.

Meng 100 gram mix voor banketbakkersroom met 250 ml water en klop de room met een garde of mixer ca. 5 minuten op tot een gladde massa en laat dit opstijven.

Snij de taart in twee lagen. Vul de eerste laag met banketbakkersroom en de bananen en tweede laag met de bavaroise. Houd een beetje bavaroise over om af te smeren en te decoreren. Smeer de taart aan de zijkant af met de bavaroise en plak de lange vingers tegen de zijkanten. Doe er een leuk lintje om met een strik.

Vul een spuitzak met de resterende bavaroise en spuit toeven op de taart. Zet de taart daarna in de koelkast.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Vul een spuitzak met de gesmolten chocolade en spuit deze op een stuk bakpapier van links naar rechts zodat je lange streepjes krijgt laat dit hard worden in de koelkast.

Zodra de chocolade hard is de chocolade in kleine stukjes snijden. Decoreer de taart met de chocolade en marsepeinen eitjes.

Aantal stukjes:
12 stukjes.