Paasmirrorglaze

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 50 gram FunCakes Mix voor Bavarois – Naturel
  • 50 gram FunCakes Mix voor Bavarois – Bloedsinaasappel
  • 1 pot FunCakes Mirror Glaze
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Oranje
  • FunCakes Confetti Metallic Groen
  • FunCakes Confetti Metallic Oranje
  • 120 ml water
  • 500 ml slagroom
  • 2,5 ei
  • 125 gram zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes Taartkarton zilver/goud rond 16 cm
  • Ronde siliconen mal, bijvoorbeeld de Girotondo mal van Silikomart
  • Wilton bakpapier
  • Maatbeker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 250 gram Mix voor Cupcakes zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het beslag uit tot een cirkel van 15-20 cm doorsnede. Bak de cakeplak in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Klop de slagroom lobbig. Doe de naturel bavarois en de bloedsinaasappelbavarois samen in een schaaltje en schenk er 120 ml water bij. Roer tot alle klontjes er uit zijn en voeg dit direct bij de lobbige slagroom. Roer even flink door en schenk in de siliconen mal. Leg het karton op de cakeplak, snijd rondom uit en duw dit in de bavarois. Zet dit een hele nacht in de vriezer.

Leg het karton op de cake en haal de mal er af. Zet de taart op een verhoging, bijvoorbeeld omgekeerd schaaltje, dat er voor zal zorgen dat de glaze er gemakkelijk overheen kan druipen. Kleur de mirror glaze lichtoranje en doe in een maatbeker. Schenk dit meteen na het roeren over de bavarois. Doe je dit niet dan dikt de mirrorglaze weer in en krijg je geen mooi resultaat. Laat de glaze minimaal een half uur van de taart druipen. Hierna haal je een paletmes langs de onderrand van de taart om de druipers weg te halen. Decoreer de onderrand van de taart met een mix van de groene en oranje confetti en zet tot gebruik in de koelkast.