Paasbrownie

Benodigdheden:

  • 360 gram FunCakes mix voor Brownies
  • 2 eieren (circa 100 gram)
  • 40 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 75 ml water
  • Ronde bakvorm Ø20 cm
  • 100 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 100 ml water
  • 125 roomboter op kamertemperatuur
  • Advocaat
  • Snoep paaseieren
  • 30 gram FunCakes chocolade melts puur
  • Wegwerp spuitzak

Bereidingswijze:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 360 gram mix, 2 eieren, 40 gram boter en 75 ml water in een kom. Klop het rustig in 3 minuten tot een dik beslag. Vul de ingevette en met bakpapier beklede bakvorm met de mix. Bak de brownie in circa 40 minuten gaar. Laat de brownie na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Meng voor de botercrème, 100 gram mix met 100 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur. Klop 125 gram roomboter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het
mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten). Voeg de advocaat naar smaak toe en mix het geheel goed door. Je kunt eventueel een beetje gele kleurstof toevoegen.

Smelt circa 30 gram chocolade melts in de magnetron of au bain-marie. Vul een spuitzak met de gesmolten chocolade. Smeer de advocaatcrème over de brownie en decoreer deze met de paaseieren. Knip een klein puntje van de spuitzak en ga met een zigzag beweging over de brownie heen, zodat de chocolade gelijkmatig verdeeld wordt.