Overheerlijke appeltaart

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Cookies
  • 150 gram (room)boter
  • 1 ei
  • 8 appels, in partjes
  • 30 gram suiker
  • 2 tl kaneel
  • 2 el maïzena
  • 20 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • Springvorm  22-24 centimeter

Bereidingswijze:
Verwam de oven voor op 170°C (heteluchtoven 150°C).  Breek het ei en klop het los in een bakje. Kneed 500 gram mix, 150 gram boter en 1 ei tot een deeg. Laat het deeg minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Houd een klein beetje van het losgeklopte ei achter voor het bestrijken.

Rol het deeg uit op een met meel bestoven werkvlak en bekleed de bodem en de zijkanten van de ingevette bakvorm met circa ¾ van het deeg. Meng de suiker, de kaneel, het banketbakkersroompoeder en de maïzena in een bakje en doe dit door de appels. Leg de appelpartjes in de vorm.

Rol de rest van het deeg uit, snijd in stroken en leg het over de appels heen. Bestrijk het deeg met het restje van het ei. Bak de appeltaart in circa 50-60 minuten gaar.

Tips om de taart extra lekker te maken: hussel door de appelpartjes wat fijngehakte walnoten, fijngehakte hazelnoten of rozijnen (eventueel vooraf in rum geweekt). Doe 125 gram amandelspijs (aangemengd met wat losgeklopt ei) of wat verkruimelde bitterkoekjes op het koekjesdeeg en plaats daarna de appelpartjes erop.

Aantal taartpunten:
10-12 stuks.